Gülbeden hade länge slängt ögon på en lokal som stod tom nere på rusthållarvägen i Bagarmossen. Hon frågade oss om vi inte ville vara med. Det ville vi gärna. Gülbden e ju så söt.
Atelje-föreningen Kokoro (hjärta på Japanska) bildades. Det var höst 2007 och vårt gäng bestod då av Hilde, Emma, mig, Sara, Gülbden, Ina och Mikis.

När det gällde det kulturella biten var det egentligen Tisdagarnas kontaktimprovisations dans-jam med mat o levande musik som ordnades regelbundet. Det blev populärt bland kontaktimprovisations dansare i Stockholm. Stämningen var lekfull och skön eftersom lokalen var personlig och gemytlig. Det brukade komma ca 10 - 20 deltagare, och jammet fortsatte till typ 1-2 tiden på natten då sista tunnelbanan gick. (och grannarna måste tas hänsyn till...)

Vi hade gamla brottarmadrasser på stora rummets golv, många olika instrument, en verkstad med snickarverktyg, gott om konstmaterial vi fyndat och köpt, bra kök, en bra början på en studio, och väggarna blev småningom målade med bilder och färger...

En gång ordnade vi en "öppna dagar" vecka med fest för grannarna, och vi gjorde ofta spontana installationer på innergården och lek jamm. Det var en fin liten Ateljé-Kulturverkstad.
Med lite mer ansträngning och tid så skulle den kunnat bli ett bra lokalt socialt center för möten mellan kreativa vildar och andra händelsesugna småtokar i södra Stockholms förorten.
Mot hösten 2008 blev dock hyresbördan väl tung för oss då vi småningom hade fått halva lokalen på oss och krafterna började dra oss alla vidare åt var sina håll.

Emil och Ilja kom från finland, och vi flyttade ut i Hanveden för att engagera oss i de äverntyren.

Det var tacksamt att ha fått va med och göra. Tack allihopa!